آمپلی فایر وسیله ای است که کیفیت صدای خروجی را افزایش می دهد، صدا قبل از اینکه به بلندگو فرستاده و پخش شود، توسط آمپلی فایر تقویت شده و سپس به بلندگوی مورد نظر ارسال می شود که باعث می شود کیفیت صدا در حد بالا و بدون نویز و قطع و وصلی باشد. همراه پالسیران باشید تا جزییات کاملی از آمپلی فایر و همینطور انواع آن بگوییم.

آمپلی فایر ها چه امکانات و کاربرد هایی دارند؟

وظیفه اصلی آمپلی فایر ها تقویت صدا هست. فرض کنید ما می خواهید آهنگ مورد نظر خودتان را  در سیستم صوتی خودرو خود پخش کنید این اطلاعات و دیتا ها از حالت دیجیتال به حالت آنالوگ تغییر می یابند و به کمک ابزار ها و فیلتر هایی مانند آکولایزر ها تقویت و بهینه شده و در نتیجه آماده پخش بر روی سیستم می شود، ولی مشکل اساسی و مهم این است که با وجود این کار هایی که توسط سیستم انجام می شود باز دیتای مورد نظر برای پخش شدن صدا به صورت عالی، ضعیف می باشد و می تواند با مقداری زیاد کردن صدای آهنگ شاهد نویز و افت کیفیت صدا باشیم، در اینجا تقویت کننده های صدا وارد عمل می شوند تا این مشکل را حل کنند.

تقویت کننده های خانگی

در مورد تقویت کننده های صدای سیستم ماشین توضیحاتی داده شد، اما کاربرد تقویت کننده های صدای سیستم خانگی نیز کارایی مانند آمپلی فایر ها یا تقویت کننده های  سیستم های خودرو را دارند، در این بین یک فرق اساسی در میزان تقویت صدای مورد نظر هست، به طور کلی تقویت کننده های صدایی که برای خانه و مراکز عمومی استفاده می شود، باید قدرتمند تر از تقویت کننده های سیستم ماشین باشند زیرا محیط ماشین، یک محیط کوچکی می باشد و با کمی تقویت صدا، مشکل کاربر مورد نظر از نظر کیفیت صدا برطرف می شود، ولی در محیط هایی که طول و متراژ آن بالای 150 متر می باشد، مسلما به تقویت صدای بیشتری هم نیاز می شود زیرا نیاز به زیاد کردن صدا در آن محیط بیشتر است و در نتیجه برای جلوگیری از افت صدا به دستگاه های تقویت کننده صدا، با قدرت بالایی نیاز می باشد.

Recording-system

انتخاب آمپلی فایر مناسب

همه ی ما دنبال آمپلی فایرهایی هستیم که رفتار افزایش کیفیت صدا کمک کند، بازدهی بالایی داشته باشدد ، هزینه ی ساخت پایین داشته باشد و توان بالایی رو ارائه بدهد.

اما در عمل نمیشود تمام این موارد با هم فراهم شود و باید بعضی رو فدای بعضی دیگه کرد.

راه های زیادی برای تقسیم بندی آمپلی فایر ها وجود دارد که اینجا اول به دو دسته ی خطی و سویچینگ تقسیم میکنیم.

کلاس های  A و B و AB را در دسته ی خطی قرار میدهیم زیرا ترانزیستور های قدرت آن ها در مرحله ی آخر مدار مقادیر پیوسته ای از ولتاژ رو میتوانند به خروجی بدهند.
در آمپ های سویچینگ که دسته بندی های مختلفی دارند فقط به کلاس C اشاره می کنیم .

در این آمپلی فایر ها ترانزیستور های خروجی یا کاملا باز هستند یا کاملا بسته.

آمپلی فایر کلاس A

آمپلی فایر های کلاس A بالاترین کیفیت و کمترین نویز صدا را در میان سایر کلاس ها دارند، اما بازدهی بسیار کم، کاربرد آن ها را محدود کرده است.

همچنین ترانزیستور خروجی آن ها زمانی که سیگنال صدایی در ورودی آمپلی فایر نیست دائما فعال است. به همین دلیل ترانزیستور داغ میشود و مصرف برق بالا میرود.

آمپلی فایر کلاس B

در این طرح بازدهی بالارفته و اتلاف برق کم میشود اما درهم ریزی صدا و کیفیت خروجی مطلوبی ندارند و به همین دلیل محبوبیت چندانی ندارند.

آمپلی فایر کلاس AB

راندمان این دسته از کلاس A خیلی بیشتر است ولی به B نمیرسد و کیفیت صدای خروجی از B خیلی بهتر و بالاتر میباشد. کلاس AB به علت کیفیت و راندمان قابل قبول به یکی از پر کاربرد ترین کلاس های کاری تبدیل شده است.

 آمپلی فایر های قدرتی

در آمپلی فایر های سویچینگ معروف ترین کلاس، D میباشد. آمپلی فایر های کلاس D جزو آمپ های سویچینگ هستند چون ترانزیستور های قدرت اون ها  مانند کلید عمل میکنند که یا کاملا باز هستند یا کاملا بسته.

مزایای آمپلی فایر دیجیتال کلاس D

این آمپ ها بازدهی فوق العاده زیاد و در صورت طراحی اصولی میتوانند کیفیت خوبی نیز داشته باشند.

اما جنس صدای تولیدی متفاوت صدا نسبت به کلاس AB بیشتر است.

در انتخاب آمپلی فایر مناسب ، مشهور ترین و پرکاربرد ترین تکنولوژی برای آمپلی فایر های ماشین کلاس AB و D هستند.

Amplifier-selection

آمپلی فایر ها در چه مکان ها و مراسم هایی استفاده می شود؟

امروزه از تقویت کننده ها در تمام مراکز عمومی اعم از بانک ها، فرودگاه ها، ایستگاه های مترو، فروشگاه های بزرگ و حتی در مواردی در مراکز شهر و پیاده رو ها برای تقویت صدا استفاده می شوند، به دلیل گستردگی بزرگ این مکان ها، استفاده از تقویت کننده های صدا بسیار ضروری و لازم می باشد و بدون آنها بلندگو ها هیچ ارزشی در مراکز عمومی ندارند زیرا کیفیت آنها بسیار پایین می شود، به غیر از استفاده تقویت کننده های صدا در مکان های عمومی و خیابان ها، در اکثریت مراسم های جشن عروسی و تولد نیز از این سیستم ها برای بهبود کیفیت صدا استفاده می شود، با استفاده از تقویت کننده های صدا می توانید کیفیت آهنگ ها را در حد بسیار زیادی بالا ببرید، همچنین با انتخاب مناسب دستگاه تقویت کننده صدا، می توانید میزان طول عمر و کارکرد بلندگوهایتان را نیز بالا ببرید، زیرا فشاری که بر اثر صدای زیاد به بلندگو ها بر اثر انتخاب نامناسب تقویت کننده صدا، وارد می شود به مرور زمان باعث پاره شدن بلندگو می شود.

کلام آخر

بطور کلی برای اینکه صدای سیستم های صوتی خانگی و یا سیستم ماشین را تقویت و با کیفیت تر کرد، باید از آمپلی فایر ها استفاده شود، استفاده از این دستگاه ها باعث می شود که صدای خروجی بلندگو قبل از پخش تا میزان مناسبی تقویت شده و باعث می شود که خش و نویز صدا به کلی از بین برود، همچنین باید در انتخاب نوع تقویت کننده دقت کافی را داشته باشید زیرا اگر آمپلی فایر مناسب سیستم مورد نظر خود را تهیه نکنید، باعث می شود که شما آن کارایی کامل و مناسب از دستگاه تقویت کننده صدای خود را نبینید و حتی در طولانی مدت باعث می شود که بلندگو های شما در اثر انتخاب نامناسب نوع تقویت کننده و فشار زیاد، بلندگو های شما پاره شود. امروزه نیز از تقویت کننده های صدا، در اکثریت مکان های عمومی مانند بانک ها، فرودگاه ها، مترو ها و… استفاده می شود و می توان گفت بدون وجود این دستگاه ها نمی توانیم شاهد کیفیت مطلوب صدا ها باشیم.

Share:

2 کامنت

  1. حسین محبی 2020-03-07 Reply

    از این آمپلی فایر ها میشه در منزل هم استفاده کرد ؟

    • حامد زندی ( اپراتور 1 ) 2020-03-09 Reply

      سلام روزبخیر
      بله آمپلی فایرهای مخصوص خانه ها ام وجود داره که شما میتونین استفاده کنین.

کامنتی بنویسید

ایمیل شما به صورت عمومی منتشر نخواهد شد

0

TOP

X